Videofonie

Videofonie op maat.

Ben je op vakantie en wil je je buur bij je thuis binnenlaten om de kat eten te geven? Sta je nog in de file terwijl de leverancier voor een gesloten deur staat en kan je hem niet meteen binnenlaten? Is je partner de sleutel vergeten en kan die niet binnen? Dan hoef je voortaan niet in alle haast naar huis te snellen, want je kan nu vanop afstand de deur openen met je smartphone of tablet!

Zo bied een videofoon en parlofoon je dat extra gevoel van veiligheid. Je kan de beelden van de videofoon bekijken via je smartphone.

CB-Solutions heeft de ervaring en de expertise in huis om een 100 % veilige parlofoon of videofoon te installeren. Wij komen steeds ter plaatse en zorgen hierbij telkens voor een oplossing op maat.

Videofonie en de Camerawet

Als je enkel de bedoeling hebt om met je videofoon te verifiëren wie er aanbelt aan de deur, is de Camerawet niet van toepassing.

Als de videofonie ook bedoeld is om misdrijven tegen personen of goederen op te sporen, vast te stellen of te vermijden is er sprake van een “bewakingscamera”. Je systeem wordt dan aanzien als camerabewaking. En in dat geval is de Camerawet dus wel van toepassing. In dat geval moet je aangifte doen van de videofoon, een wettelijk pictogram aanbrengen en een verwerkingsregister aanleggen.

Er zijn slechts een beperkt aantal merken afhankelijk van het onderdeel.

Vandaag nog voor een geheel vrijblijvende analyse.